Dagelijks Woord

Meer over Kerkgebouw

Kerkgebouw

De Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht komt samen in het kerkgebouw 'Eben-Haëzer aan de Veerdam 10 te Papendrecht. De naam 'Eben-Haëzer betekent: 'tot hiertoe heeft de Heere ons geholpen'.

Het kerkgebouw is gebouwd in 1923 en ontworpen als een zaalkerk door de Architect H.P.J. de Vries. De kerk is gebouwd in de traditionalistische stijl. Deze bouwstijl kwam in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw tot bloei. Een typerend gebruik van materialen in deze tijd was hout en baksteen en schuine daken. In deze stijl bepaald niet de vorm van het gebouw de functie, maar de bestemming.

In de loop van de tijd zijn er wat aanpassing gedaan aan het gebouw, zo is er een nieuwe entree aan de voorkant van het gebouw gemaakt. De klokkenstoel die op de punt van de voorkant heeft gestaan is van het kerkgebouw afgehaald en verplaatst naar de openbare begraafplaats te Papendrecht.

Bij de bouw in 1923 heeft de kerk als eerste de naam O.L.V. Onbevlekt ontvangen kerk gekregen, dit heeft geduurd tot 1965. In 1967 werd het pand overgenomen door de Jehova’s getuigen. In de zomer van 2008 heeft de plaatselijk Hersteld Hervormde Gemeente het kerkgebouw gekocht en heeft dit officieel in gebruik genomen op dinsdag 25 november 2008.

Het volledige adres van het kerkgebouw is:
'Eben-Haëzer '| Veerdam 10 | 3351 AK | Papendrecht | 078-2000134

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit